Kotlíkový guláš
Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
V kotlíku nechte rozpustit sádlo, přidejte nakrájený špek, krátce opečte a vhoďte nasekanou cibuli. Opečte ji dorůžova a zaprašte paprikou.
Přidejte nejdřív na kostičky nakrájené hovězí maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín, můžete i nové koření.
Kotlík do poloviny dolijte vodou a po půlhodině přihoďte nakrájené vepřové maso, které ještě předtím opečte na sádle.
Vařte asi 40 minut, pak přihoďte nakrájené brambory, loupaná rajčata, papriky a feferonku. Podle potřeby ještě dolijte vodou a vařte dalších 20 minut.
Nakonec do guláše dejte nakrájenou klobásu a zahustěte ho chlebem. Podle chuti ještě osolte, opepřete a posypejte nasekanou petrželkou. Podávejte s pečivem.
Hodnotit recept: