Kotlíkový guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kotlíkový guláš

120 min. | hlavní chod | 1 912 kJ/porce | 6 porcí

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
800 ghovězí kližka
600 gvepřová plec
2 polévková lžícesádlo
120 gšpek
1 polévková lžícepaprika mletá sladká
2 kspaprika červená
2 ksrajčata konzervovaná
500 gbrambory
1 ksfeferonka červená
1 svazekpetrželka kadeřavá
2 ksklobása pikantní
1 kschléb (tvrdší)

podle chuti

sůl
pepř barevný drcený
majoránka sušená
kmín mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.

V kotlíku nechte rozpustit sádlo, přidejte nakrájený špek, krátce opečte a vhoďte nasekanou cibuli. Opečte ji dorůžova a zaprašte paprikou.

2.

Přidejte nejdřív na kostičky nakrájené hovězí maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín, můžete i nové koření.

3.

Kotlík do poloviny dolijte vodou a po půlhodině přihoďte nakrájené vepřové maso, které ještě předtím opečte na sádle.

4.

Vařte asi 40 minut, pak přihoďte nakrájené brambory, loupaná rajčata, papriky a feferonku. Podle potřeby ještě dolijte vodou a vařte dalších 20 minut.

5.

Nakonec do guláše dejte nakrájenou klobásu a zahustěte ho chlebem. Podle chuti ještě osolte, opepřete a posypejte nasekanou petrželkou. Podávejte s pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz