Divoké karbanátky
Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Zelí nakrouhejte a na 30 vteřin ponořte do vroucí vody. Pak ho slijte, nechte okapat a dobře vyždímejte.
V míse ušlehejte ocet, sůl, pepř, 3 lžíce oleje a všechen ořechový olej. Nálev smíchejte se zelím, přidejte brusinky a vše nechte uležet.
Housku nakrájejte na kostičky a namočte do horkého mléka. Cibuli nasekejte a spolu s prolisovaným česnekem ji opečte na oleji.
Maso namelte, vložte do velké mísy, přidejte opečenou cibuli, vyždímanou housku, majoránku, petrželku, jalovec a vše podle potřeby ještě osolte a opepřete.
Ze směsi vytvarujte karbanátky a na oleji je opečte dozlatova. Podávejte se zelným salátem.
Hodnotit recept: