Zajíc na medu | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zajíc na medu

80 min. | hlavní chod | 2 220 kJ/porce | 4 porce

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
400 gcibule kuchyňská
350 gmrkev
2 paličkačesnek
2 kszajíc
5 polévková lžíceolej olivový
50 gmáslo
125 gmed
300 mlvíno bílé
200 mlvývar drůbeží
3 kslist bobkový
2 kscitrón

podle chuti

sůl
pepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 50
1.

Cibule nakrájejte na čtvrtky, mrkev na větší kusy, stroužky česneku nechte vcelku.

2.

Stehna osolte, opepřete a opečte zprudka na oleji. Pak je vyjměte, do pekáče přidejte máslo a na něm opečte cibuli a mrkev.

3.

Přidejte med, víno, vývar, vše promíchejte, osolte a opepřete. Maso vraťte zpět a pečte ho asi 50 minut při teplotě 220 °C.

4.

V polovině pečení přidejte zaječí hřbety, měsíčky citronu, bobkový list a stroužky česneku. V průběhu pečení přelévejte maso výpekem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz