Smetanovo-koprová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Smetanovo-koprová polévka

55 min. | polévka | 1 931 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Smetanovo-koprová polévka

Polévka z orestovaných houb a brambor, zjemněná smetanou. Ochucujeme octem a koprem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 lžičkaocet
1 ksbujón
1 lžičkakmín celý
1 špetkapepř černý mletý
2 kssmetana zakysaná
3 lžícemouka hladká
3 lžícekopr čerstvý
3 ksvejce
300 ghouby
4 lžícemáslo
4 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.

Houby očistěte, nakrájejte (menší houby nechte vcelku), v cedníku je propláchněte proudem studené vody.

2.

Vložte je do hrnce, osolte, okmínujte, opepřete a orestujte na 2 lžících másla.

3.

Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k houbám.

4.

Zalijte 1,5 litrem vody s rozpuštěným bujónem

5.

Za občasného míchání vařte na mírném ohni doměkka.

6.

Vejce uvařte natvrdo.

7.

Když jsou brambory téměř měkké, rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte ji do polévky.

8.

Vařte ještě 10 minut.

9.

Omáčku zjemněte kouskem másla, ochuťte octem a čerstvým nasekaným koprem.

10.

Polévku rozdělte na talíře a povrch ozdobte uvařenými žloutky.

11.

Ozdobte snítkami kopru a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 568kJ 1 931,1kJ
Bílkoviny 3,6g 12,2g
Tuky 9,8g 33,4g
Sacharidy 8,8g 29,8g
Cholesterol 76,3mg 259,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz