Smetanovo-koprová polévka
Polévka z orestovaných houb a brambor, zjemněná smetanou. Ochucujeme octem a koprem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Houby očistěte, nakrájejte (menší houby nechte vcelku), v cedníku je propláchněte proudem studené vody.
Vložte je do hrnce, osolte, okmínujte, opepřete a orestujte na 2 lžících másla.
Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k houbám.
Zalijte 1,5 litrem vody s rozpuštěným bujónem
Za občasného míchání vařte na mírném ohni doměkka.
Vejce uvařte natvrdo.
Když jsou brambory téměř měkké, rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte ji do polévky.
Vařte ještě 10 minut.
Omáčku zjemněte kouskem másla, ochuťte octem a čerstvým nasekaným koprem.
Polévku rozdělte na talíře a povrch ozdobte uvařenými žloutky.
Ozdobte snítkami kopru a podávejte.
Hodnotit recept: