Houbová polévka s těstovinami
Pórek, kedlubny, houby a celer vařené ve vývaru, dochucené česnekem. Podáváme zdobenou petrželovou natí a nastrouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pórek, kedlubnu a celer očistěte a nakrájejte na kostičky.
Zeleninu vsypte do vroucího vývaru, přidejte pepř a vařte 5 minut.
Očištěné houby nakrájejte na plátky.
Oloupaný česnek utřete se solí.
Do vroucího vývaru se zeleninou přidejte houby a česnek a vše vařte ještě 10 minut.
Nakonec vsypte těstoviny a vařte dalších 8 minut.
Omytou petrželovou nať nasekejte nadrobno, sýr nastrouhejte najemno.
Hotovou polévku podávejte posypanou strouhaným sýrem a petrželovou natí.
Hodnotit recept: