Párky se zkaramelizovanou cibulí
Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento recept zní, u nás se stal absolutním vítězem!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. Velký hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte olej a osmahněte párky. Když jsou ze všech stran nazlátlé, přemístěte je na talíř.
Na stejnou pánev dejte cibuli a máslo, přisypejte cukr, tymián a vařte za občasného míchání na středním plameni 10 až 15 minut, dokud cibule úplně nezkaramelizuje.
Do pánve dejte houby, zamíchejte a vařte dalších 5 minut. Nakonec přidejte ocet a ještě krátce směs vařte.
Párky vraťte do pánve, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte vařit 4–5 minut, aby se vypařil alkohol. Podlejte vývarem, znovu přiveďte k varu a pak přesuňte párky na 20 minut do trouby.
Nepřikrytý pokrm pečte, dokud párky nebudou propečené a omáčka hustá. Nakonec posypejte petrželí a podávejte.
Hodnotit recept: