Bramborové šišky se zelím | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborové šišky se zelím

60 min. | hlavní chod | 2 145 kJ/porce | 4 porce

Vitaminu C je v něm víc než v pomerančích a přitom je směšně levné. Navíc ho seženete po celý rok. Zelí je zkrátka držák!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
500 gbrambory moučné
250 gmouka hladká
2 ksvejce
2 polévková lžícesádlo
1 kscibule kuchyňská
200 gmaso uzené
500 gzelí kysané

podle potřeby

kmín drcený
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout. Pak je oloupejte, nastrouhejte najemno a vmíchejte vejce a sůl.

2.

Postupně přidávejte mouku, nemusíte zpracovat celou dávku. Na pomoučené ploše dlaní vyválejte šišky. Vařte je asi 10 minut v osolené vodě a pak nechte okapat.

3.

V hrnci osmahněte na sádle na kostičky nakrájené uzené a na plátky nakrájenou cibuli, vhoďte šišky, a až zezlátnou, přidejte vymačkané a pokrájené zelí. Vsypejte trochu kmínu a dochuťte solí a pepřem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz