Farfalle s růžovou omáčkou
Těstoviny přelité omáčkou z česneku, rajčat, rajské šťávy, mrkve a smetany. Podáváme posypané parmezánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Česnek očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Na malém množství oleje orestujte česnek.
Přidejte rajskou šťávu a rajčata nakrájená na malé kousky.
Osolte, opepřete a přidejte oregano.
Za stálého míchání přidejte smetanu.
Mrkev nastrouhejte a přidejte do omáčky.
Na mírném ohni vařte minimálně 2 hodiny.
Omáčku vařte pozvolna, aby se nepřipálila.
Těstoviny připravte dle návodu.
Teplé těstoviny servírujte na talíři přelité omáčkou a posypané parmazánem.
Pozn. Místo rajské šťávy můžete použít naředěný protlak, také místo parmazánu vezměte případně jiný tvrdý sýr dle chuti.
Hodnotit recept: