Gnocchi s pestem
Těstoviny podávané s pestem z bazalky, česneku, sýra a oříšků.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazekbazalka čerstvá
1 špetkasůl
150 gsýr parmezán
200 gtěstoviny gnocchi
3 stroužekčesnek
30 gsemínko piniové
4 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Omytou bazalku, oloupaný česnek, sýr, oříšky a sůl důkladně rozmixujte.
2.
Podle chuti můžete přidat více sýra, případně oleje.
3.
Těstoviny uvařte dle návodu.
4.
Podávejte s teplými těstovinami přelitými vytvořeným pestem.
5.
Pokud vám pesto zbude, uchovejte ho ve skleničce přelité olejem, uzavřete a spotřebujte nejpozději do týdne.
6.
Pozn. Místo piniových oříšků můžete použít 50g vlašských ořechů.
Hodnotit recept: