Páj s lososem a špenátem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Páj s lososem a špenátem

50 min. | hlavní chod | 1 782 kJ/porce | 4 porce

V křehkém těstě se skvěle snoubí chuť lososa, špenátu a jemného sýra. Podávejte teplé a nespalte si jazyk!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
300 glosos bez kůže
600 gšpenát čerstvý
250 mlmléko
200 gsýr čerstvý smetanový
4 ksvejce
1 kscibule kuchyňská
1 balíčektěsto listové

podle potřeby

šťáva citronová
máslo
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 25
1.

Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na oleji, přidejte špenát, poduste, osolte, opepřete a nechte mírně vychladnout.

2.

Žloutky smíchejte s třetinou mléka a přidejte do špenátu. Ve zbylém mléce rozpusťte sýr a míchejte, až vznikne hladká omáčka, do té zapracujte sníh z bílků.

3.

Lososa nakrájejte na větší kousky, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Pekáček vymažte máslem, důkladně vystelte listovým těstem a naplňte polovinou špenátové směsi.

4.

Lososa krátce orestujte na másle, položte na špenát a přikryjte vrstvou zbylého špenátu. Nakonec zalijte sýrovou směsí a přikryjte tenkou vrstvou listového těsta.

5.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C do zlatohněda.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz