Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

50 min. | chuťovka | 2 417 kJ/porce | 4 porce

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku z kuřecích jater. Připravte si ji podle známého britského kuchaře Jamieho Olivera.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
300 gmáslo
2 ksšalotka
2 stroužekčesnek
400 gjátra kuřecí
1 hrstšalvěj čerstvá
50 mlbrandy

podle potřeby

sůl
olej olivový
pepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat. Odeberte žluté, přepuštěné máslo do samostatné misky a dejte stranou vychladit. Mléčně bílé máslo vylijte.

2.

V pánvi rozehřejte trošku olivového oleje, zvolna na něm orestujte šalotku a česnek, dokud nezesklovatí. Poté je stáhněte a dejte stranou na talíř.

3.

Vytřete pánev kuchyňskou utěrkou a zprudka na ní orestujte kuřecí játra společně se šalvějí. Nechte je, aby se ze všech stran zatáhla, ale uvnitř zůstala ještě růžová – pokud je vysušíte, ztratí svoji krémovou texturu a paštika nebude krásně hladká.

4.

Přilijte do pánve brandy, chvíli nechte projít varem, aby se vypařil alkohol, a poté stáhněte z plotny a obsah pánve přemístěte do mixéru.

5.

Přidejte orestovanou šalotku a česnek a mixujte, dokud není směs dokonale hladká a krémová. Přidejte zbytek změklého másla, osolte, opepřete a pokračujte v mixování. Poté přemístěte paštiku do keramické misky.

6.

Posypte lístky šalvěje a přes lžičku na paštiku nalijte přepuštěné máslo. Dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit, ale mnohem lépe se všechny chutě propojí a rozvinou, pokud necháte paštiku odležet přes noc. Podávejte vychlazené a s čerstvým bílým pečivem.

7.

Tip: Více receptů anglického kuchaře bez čepice Jamieho Olivera naleznete na www.jamieoliver.com

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz