Fazolky na smetaně
Dušené fazolky s cibulí, paprikou a spařenými rajčaty, ochucené majoránkou, kmínem a mletou paprikou. Jemníme smetanou a podáváme s dušenými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zelené fazolky omyjte, konce a tuhá vlákna z nich odstraňte a lusky nakrájejte na menší kousky.
Rajčata nařízněte do kříže, spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Nadrobno nakrájejte cibuli a papriku.
V tlakovém hrnci zpěňte cibuli, přidejte fazolky, papriku, rajčata a vše orestujte.
Směs zalijte asi 500 ml vody, ochuťte mletou paprikou, majoránkou, kmínem a solí.
Hrnec zavřete a směs duste asi 15 minut.
K měkkým fazolkám se zeleninou přimíchejte smetanu a prohřejte.
Podávejte s dušenými bramborami nebo s pečivem.
Hodnotit recept: