Kuřecí řízky s rozmarýnovými bramborami
Kuřecí řízky jsou klasika, která nezklame nikoho. Už jste je ale namísto ve strouhance, vyzkoušeli obalit v kukuřičných lupínkách?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Nejdříve si připravte brambory. Omyjte je, osušte, rozkrájejte na poloviny a rozložte na plech vyložený papírem na pečení. Zlehka osolte a pokapejte olejem, přidejte k nim rozmarýn a pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Kuřecí řízky lehce naklepejte klouby prstů, osolte a opepřete. Kukuřičné lupínky rozdrťte válečkem na těsto nebo v mixéru. Vejce rozšlehejte v misce s trochou mléka.
Řízky obalte nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec v rozdrcených lupíncích. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm opečte z obou stran dozlatova.
Řízky podávejte s pečenými rozmarýnovými bramborami a zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: