Smetanové kostky s marinovanými jahodami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Smetanové kostky s marinovanými jahodami

120 min. | dezert | 2 004 kJ/porce | 4 porce

Na tomto svěžím letním dezertu vás na první pohled zaujme jeho dokonalý design. Připravit ho je ale mnohem jednodušší, než by se na první pohled zdálo.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
200 mlsmetana ke šlehání
250 gsmetana zakysaná
500 gjahody čerstvé
150 gcukr krystal
40 mlvíno portské
2 plátekkůra citrónová
5 kshřebíček celý
200 mlvoda
10 plátekželatina

Postup přípravy

Čas přípravy: 120
1.

Želatinu rozdělíme na polovinu a necháme ve studené vodě nabobtnat. V rendlíku necháme přijít k varu vodu s polovinou cukru, přidáme citrónovou kůru, hřebíček a necháme zvolna 15 minut vařit. Odstavíme a necháme zchladnout.

2.

Jahody opláchneme, zbavíme nejedlých částí, nakrájíme na dílky, zalijeme cukrovým sirupem smíchaným s portským vínem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

3.

Polovinu i s marinádou rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto. Želatinu vyndáme necháme okapat a vložíme do kovové misky, osadíme na rendlík se zvolna se vařící vodou a za stálého míchání rozpustíme nad párou.

4.

Pyré lehce nahřejeme a vmícháme do něj rozpuštěnou želatinu. Směs nalijeme do malé kovové nádoby s rovným dnem a dáme ztuhnout do lednice.

5.

Druhou polovinu želatiny zpracujeme stejným způsobem. V kovové misce smícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem a nad párou lehce nahřejeme. Přimícháme rozpuštěnou želatinu a směs s miskou posadíme do ledové vody. Když začne hmota houstnout, vmícháme do ní opatrně ušlehanou smetanu.

6.

Třetinu hmoty nalijeme na dno hranaté formy vyložené fólií, přidáme polovinu želé nakrájeného na malé kostky, zalijeme další částí hmoty a vše opakujeme ještě jednou. Naplněnou formu necháme přes noc v lednici. Ztuhlý krém nakrájíme na kostky a doplníme marinovanými jahodami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz