Koláč s drobenkou a s ovocným mixem
Kynutý koláč pokladený různorodým ovocem a posypaný drobenkou. Pečeme do zezlátnutí drobenky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy, ve středu vyhlubte důlek a do něj dejte trochu vlažného mléka, lžíci cukru a rozdrobené droždí.
Mísu přikryjte a počkejte 10 minut, až vzejde kvásek.
Ke kvásku přidejte zbylý cukr, změklé máslo, špetku soli a postupně i mléko, žloutky a vypracujte hladké těsto.
Na teplém místě ho nechte kynout alespoň jednu hodinu.
Ovoce omyjte, podle potřeby zbavte stopek a nechte na sítu okapat.
Z mouky, cukru a másla připravte drobenku.
Vykynuté těsto rozválejte na obdélník a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Rozdělte na něj okapané ovoce, posypte drobenkou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 30 minut.
Pomocí špejle si ověřte, zda je koláč již hotový. Pokud se na špejli těsto nelepí, můžete ho vyndat z trouby a nechat vychladnout.
Hodnotit recept: