Fish and chips | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Fish and chips

30 min. | hlavní chod | 2 617 kJ/porce | Britská kuchyně | 4 porce

Fish and chips si můžete dát v Británii na každém rohu

Tradiční britské fish and chips. Osmažené bramborové hranolky a smažená ryba v těstíčku z piva a žloutků.Výborný hlavní chod.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceomáčka worchesterová
1 lžícešťáva citronová
1 lžícehořčice ostrá
1 lžícemouka
1 kgfilé rybí bez kostí
1 kgbrambory
1 lžíceolej

těstíčko

0,25 lžičkasůl
1 lžícecukr
2 ksbílek
200 gmouka
4 lžícepivo
6 lžícemléko
6 lžícevoda

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
1.

Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl a žloutky a dobře promíchejte.

2.

Přilijte smíchané mléko s vodou.

3.

Vymíchejte hladké těstíčko a nechte odležet.

4.

Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte do těstíčka.

5.

Porce ryby omyjte, osušte a obalte v mouce.

6.

Namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v oleji do zlatohněda.

7.

Vyjměte je na ubrousek a osolte.

8.

Brambory oloupejte, nakrájejte je na hranolky a nechte je namočené ve vodě.

9.

Pak je vyjměte, osušte a smažte v rozehřátém oleji, až jsou hnědé a křupavé.

10.

Podávejte s octem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 397,9kJ 2 617,1kJ
Bílkoviny 8,1g 53,4g
Tuky 1g 6,5g
Sacharidy 13,2g 87,1g
Cholesterol 19,3mg 126,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz