Fish and chips
Tradiční britské fish and chips. Osmažené bramborové hranolky a smažená ryba v těstíčku z piva a žloutků.Výborný hlavní chod.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těstíčko
Postup přípravy
Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl a žloutky a dobře promíchejte.
Přilijte smíchané mléko s vodou.
Vymíchejte hladké těstíčko a nechte odležet.
Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte do těstíčka.
Porce ryby omyjte, osušte a obalte v mouce.
Namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v oleji do zlatohněda.
Vyjměte je na ubrousek a osolte.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na hranolky a nechte je namočené ve vodě.
Pak je vyjměte, osušte a smažte v rozehřátém oleji, až jsou hnědé a křupavé.
Podávejte s octem.
Hodnotit recept: