Lívance se zakysanou smetanou
Hladáte tip na skvělou letní snídani nebo svačinu? Vyzkoušjte lívance se zakysanou smetanou a jahodami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gmouka hladká
350 mlmléko
42 gdroždí čerstvé
2 polévková lžícekůra citrónová
1 špetkasůl
300 gjahody čerstvé
3 polévková lžíceškrob kukuřičný
250 gsmetana zakysaná
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Z trošky vlažného mléka, droždí, špetky cukru a hladké mouky nechte vzejít kvásek.
2.
Ze zbytku mouky, mléka, vajec a citronové kůry připravte základ těsta, do kterého přidejte kvásek. Z těsta pak usmažte přibližně 20 lívanců.
3.
Část jahod rozmačkejte vidličkou, zbytek nechte vcelku. Kysanou smetanu podle potřeby oslaďte.
4.
Lívance podávejte se smetanou a jahodami, které můžete kombinovat i s jiným sezonním ovocem.
Hodnotit recept: