Rychlá paštika z kuřecích jater
Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Kuřecí játra propláchněte v mléce, odblaňte, důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Cibulku nakrájejte najemno a na 2 lžících másla ji smažte tak dlouho, dokud nezezlátne. Poté přidejte játra a za stálého míchání počkejte, až se zatáhnou a zesvětlají.
Játra zalijte vývarem a vínem, aby byla nejméně do poloviny ponořená. Osolte, opepřete. Přidejte paštikové koření a vařte asi 15 minut.
Směs vlijte do mísy, přidejte zbylé máslo a mixujte tyčovým mixérem do hladka. Směs by měla mít konzistenci husté omáčky. Pokud je příliš hustá, vmíchejte smetanu.
Podle chuti opepřete a osolte. Pamatujte, že paštika by měla být lehce slanější, než si představujete, protože během chladnutí se slanost vstřebá.
Směs přendejte do keramické misky, přelijte 50g rozpuštěného másla, posypte sušenými levandulovými kvítky a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Jakmile paštika dostatečně zchládne, zakryjte ji potravinovou fólií a dejte na 2-3 hodiny vychladit do lednice. Podávejte s bílým pečivem, krekry nebo opečeným toastem.
Hodnotit recept: