Kachní paštika v kabátku
Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční provedení v kabátku z listového těsta.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Uvařené kachní a syrové vepřové maso nakrájejte najemno nebo umelte na masovém strojku.
Přidejte strouhanku, vejce, sůl, citronovou kůru, jablečnou šťávu, nasekanou petrželku a podle potřeby vývar. Vše důkladně promíchejte.
Listové těsto vyválejte a dvě třetiny použijte na vyložení vymazané formy. Přidejte paštikovou směs, navrch poklaďte zbytek listového těsta. Můžete vykrojit různé tvary a povrch těsta ještě ozdobit.
Pomazejte rozšlehaným vejcem a dejte péct, dokud povrch nezezlátne.
Hodnotit recept: