Pavlova s jahodami
Pavlova je úžasně lehklý, křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. S jahodami jde pak o naprostou klasiku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Pak nechte vychladnout a naplňte ušlehanou smetanou, ozdobte jahodami a zakapejte mátovým sirupem.
Troubu si předehřejte na 130 °C.
Do bílků přidejte ocet, špetku soli a ušlehejte je dotuha. Pak vmíchejte krystalový cukr, šlehejte a dál přidávejte postupně moučkový cukr smíchaný se škrobem. Šlehejte, dokud nevznikne tuhý lesklý sníh, který tvoří špičky, když z něho vytáhnete šlehací metlu.
Plech vyložte pečicím papírem a na spodní díl dortové formy naneste sníh. Navrstvěte ho tak, aby tvořil sníh vyšší okraj a dort se dal dobře naplnit šlehačkou.
Pavlovu pečte 30 minut, pak teplotu stáhněte na 90 °C. Sušte v troubě asi hodinku.
Hodnotit recept: