Lilky na neapolský způsob | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Lilky na neapolský způsob

Lilky na neapolský způsob

Plátky z lilků obalené v mouce a osmažené na oleji. Zapečené se směsí z cibule, sterilovaných rajčat a rajského protlaku, pokladené mozzarellou a ochucené bazalkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksrajčata konzervovaná
1 špetkabazalka sušená
1 lžičkacukr krystal
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 lžíceolej olivový
2 kscibule kuchyňská
3 lžíceprotlak rajčatový
30 gsýr parmezán
300 gsýr mozzarella
750 glilek

na obalení

1 lžícemouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.

Omyté a očištěné lilky nakrájejte na plátky silné 1 cm, osolte a nechte odstát na sítku.

2.

Potom plátky lilku omyjte, osušte, obalte v mouce a po obou stranách osmažte v horkém oleji.

3.

Cibuli nakrájenou nadrobno poduste v jiné pánvi na oleji.

4.

Přidejte sterilovaná rajčata a rajský protlak.

5.

Směs ochuťte bazalkou, solí, pepřem a cukrem.

6.

Asi 15 minut duste, pak propasírujte přes sítko.

7.

Zapékací mísu vymažte tukem a střídavě vyložte plátky baklažánu, rajskou směsí a mozzarellou.

8.

Dejte do vyhřáté trouby, po 20 minutách posypejte parmazánem a ještě vraťte na 10 minut do trouby.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 432,4kJ 1 756,6kJ
Bílkoviny 4,2g 17,1g
Tuky 6,6g 26,9g
Sacharidy 7,4g 30,2g
Cholesterol 9,5mg 38,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz