Lilky na neapolský způsob
Plátky z lilků obalené v mouce a osmažené na oleji. Zapečené se směsí z cibule, sterilovaných rajčat a rajského protlaku, pokladené mozzarellou a ochucené bazalkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Omyté a očištěné lilky nakrájejte na plátky silné 1 cm, osolte a nechte odstát na sítku.
Potom plátky lilku omyjte, osušte, obalte v mouce a po obou stranách osmažte v horkém oleji.
Cibuli nakrájenou nadrobno poduste v jiné pánvi na oleji.
Přidejte sterilovaná rajčata a rajský protlak.
Směs ochuťte bazalkou, solí, pepřem a cukrem.
Asi 15 minut duste, pak propasírujte přes sítko.
Zapékací mísu vymažte tukem a střídavě vyložte plátky baklažánu, rajskou směsí a mozzarellou.
Dejte do vyhřáté trouby, po 20 minutách posypejte parmazánem a ještě vraťte na 10 minut do trouby.
Hodnotit recept: