Jablečné miništrúdly
Hledáte, jak byste inovovali štrúdl? Zkuste jejich mini verze!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jablka umyjte, překrojte, zbavte jádřince a nasekejte najemno.
Hned je pokapejte citronovou šťávou a promíchejte se skořicovým cukrem.
Vychlazené listové těsto vyválejte a nakrájejte na menší čtverce a rozdělte na ně jablečnou směs, rozinky a nasekané ořechy.
Zaviňte do malých štrúdlů a dejte na plech vyložený papírem na pečení.
Připravené záviny potřete kondenzovaným mlékem a v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia pečte asi 12 minut.
Ještě teplé miništrúdly znovu potřete kondenzovaným mlékem a podávejte například s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Hodnotit recept: