Rebarborový sen
Kokosový korpus potřený marmeládou a vaječným krémem. Po zapečení navrstvíme rebarborovou kaši zjemněnou smetanou. Zdobíme šlehačkou a nasekanými ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Namačkejte je do formy a pečte 10 minut při 200 °C.
Máslo utřete s cukrem, přidejte mouku, kokos a vypracujte těsto.
Mezitím ušlehejte vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny a přimíchejte škrobovou moučku.
Formu vyndejte z trouby, korpus potřete marmeládou, na ni rozetřete vaječný krém a pečte dalších 12 minut.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Přidejte citronovou šťávu a cukr a vařte asi 10 minut.
Želatinu namočte na 5 minut, pak vymačkejte vodu a rozpusťte ji v horké rebarborové kaši, rozmíchejte a nechte vychladnout.
Ušlehanou smetanu zlehka vmíchejte do rebarborové hmoty.
Jakmile začne tuhnout, rozetřete ji na korpus a nechte chladit 2 hodiny.
Ozdobte šlehačkou a sekanými ořechy.
Hodnotit recept: