Rebarborový koláč
Kynutý koláč posypaný rebarborou a cukrem. Zdobený drobenkou a dochucený skořicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 kgrebarbora
20 gdroždí čerstvé
3 lžícecukr krystal
300 mlmléko
50 gtuk
500 gmouka polohrubá
drobenka
150 gmouka hrubá
50 gcukr moučka
75 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.
Z mouky, mléka, tuku a droždí vymíchejte řidší těsto.
2.
Rozetřete je na plech vymazaný tukem a nechte vykynout.
3.
Rebarborové stonky oloupejte a nakrájejte na kostičky.
4.
Až těsto vykyne, posypejte je cukrem a navrch dejte rebarboru.
5.
Z hrubé mouky, másla a cukru moučky připravte drobenku.
6.
Posypejte jí koláč, ochuťte skořicí a upečte ve vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: