Divoké kuře na studeno
Kuřecí prsa vařená s citronem, bobkovým listem, pepřem a vínem. Vychlazená prsa podáváme přelitá omáčkou z bylinek, salátových listů, rajčatového protlaku a jogurtu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí prsa dejte do misky z varného skla, přidejte plátky citronu, bobkový list, pepř a víno.
Zalijte dostatečným množstvím vody, přikryjte a přiveďte k varu. Potom duste ještě 20 minut.
Mezitím si připravte omáčku: v misce smíchejte bylinky, salátové list natrhané na kousky, rajčatový protlak a bílý jogurt.
Dochuťte citronem, solí a pepřem.
Omáčku dejte vychladnout. Maso vyjměte, nechte vychladnout a vložte do ledničky.
Před podáváním pokrájejte kuřecí prsa na nudličky, obložte je bylinkami a zalijte omáčkou.
Hodnotit recept: