Kitfo
Jemně nakrájená sirová svíčková, přelitá máslem s cibulí, zázvorem, kurkumou, česnekem a dalším velmi výrazným kořením. Můžeme servírovat s topinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájejte najemno, dejte do zakryté mísy a nechte stát.
Očistěte a jemně nakrájejte cibuli, česnek a papriku.
Jemně nakrájejte zázvor.
Rozpusťte na pánvi máslo a přidejte lžíci cibule, půl lžíce česneku, půl lžíce zázvoru a špetku kurkumy, kardamomu, skořice, 1 hřebíček a muškátový oříšek.
Nechte pět minut vařit na mírném ohni.
Nalijte máslo do velké pánve, přidejte cibuli, zelené papričky, chilli, zázvor, kardamom a restujte dvě minuty za stálého míchání.
Zmírněte plamen a přidejte lžíci berberie. Odstavte.
Máslo vlijte do velmi jemně nakrájeného syrového masa, dosolte, opepřete a kápněte citronovou šťávu.
Vše dobře promněte a servírujte. Maso lze i na závěr vložit do pánve a mírně ho orestovat.
Hodnotit recept: