Ředkvičková polévka
Na oleji orestovaná cibule, ředkvičky, cuketa a brambory, zalitá vývarem. Rozmixovanou polévku podáváme zjemněnou smetanou a opečeným toustovým chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte na struhadle.
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
Brambory a cuketu oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Na oleji osmažte cibuli, přidejte ředkvičky, cuketu i brambory a chvíli smažte.
Zeleninu zalijte vodou, přidejte kostku bujonu a uvařte.
Polévku rozmixujte, ještě jednou ji prohřejte a vmíchejte smetanu.
Dochuťte solí a pepřem.
Z toustového chleba můžete tvořítky vykrajovat různé tvary.
Opečte je na pánvi a podávejte s polévkou.
Hodnotit recept: