Ředkvičková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ředkvičková polévka

35 min. | polévka | 1 092 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Na oleji orestovaná cibule, ředkvičky, cuketa a brambory, zalitá vývarem. Rozmixovanou polévku podáváme zjemněnou smetanou a opečeným toustovým chlebem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kostkabujón zeleninový
1 špetkasůl
1 kscuketa
1 kscibule kuchyňská
1 svazekředkvička
2 lžícesmetana
2 ksbrambory
3 lžíceolej
5 plátekchléb toastový
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.

Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte na struhadle.

2.

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.

3.

Brambory a cuketu oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4.

Na oleji osmažte cibuli, přidejte ředkvičky, cuketu i brambory a chvíli smažte.

5.

Zeleninu zalijte vodou, přidejte kostku bujonu a uvařte.

6.

Polévku rozmixujte, ještě jednou ji prohřejte a vmíchejte smetanu.

7.

Dochuťte solí a pepřem.

8.

Z toustového chleba můžete tvořítky vykrajovat různé tvary.

9.

Opečte je na pánvi a podávejte s polévkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 445,8kJ 1 092,3kJ
Bílkoviny 2,2g 5,4g
Tuky 5,4g 13,3g
Sacharidy 12,9g 31,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz