Kuře na rozmarýnu
Hledáte tip na večeři? Vyzkoušejte pečené kuře se zeleninou smíchanou s rozmarýnem a dijonskou hořčicí!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kuře opláchněte a osušte. Osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
Položte do pekáče, poklaďte plátky másla a podlijte trochou vody. Poté dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C.
Půl hodinky před dopečením přidejte ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, brambory, hrášek, fazolové lusky, cuketa) promíchanou s rozmarýnem.
V průběhu pečení občas zeleninu promíchejte a kuře přelijte vypečenou šťávou.
Než přidáte zeleninu do pekáče ke kuřeti, promíchejte ji se dvěma lžícemi dijonské hořčice.
Hodnotit recept: