Domácí kůzlečí klobása s medvědím česnekem
Udělejte si domácí kůzlečí klobásu se šťouchanými bramborami podle receptu od šéfkuchaře Jana Punčocháře.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Kůzlečí plec (400 g), kůzlečí krk (200 g) a vepřový bůček (200 g)očistíme, nasolíme a přidáme moučkový cukr a necháme den marinovat.
Jednu třetinu nameleme na mlýnku najemno, vložíme do mixéru, a přidáme 10 kostek ledu (aby se při mixování hmota nezahřívala a nerozpojovala).
Zbylé dvě třetiny masa nakrájíme nebo nameleme na hrubém mlýnku na maso.
Rozmixovanou část vložíme do masa a rukou řádně promícháme a spojíme dohromady. Přidáme pepř, muškátový oříšek, najemno nasekaný medvědí česnek, koňak, naplníme do střívka, a zašpejlujeme.
Na studenou pánev položíme klobásy, máslo, olej, česnek a tymián a pomalu ze všech stran opečeme, aby nám neprasklo střívko.
Poté rozehřejeme troubu na 150 stupňů, a klobásy pečeme deset minut.
Klobásy vyjmeme, na pánev nalijeme silný kůzlečí vývar, který rychle zredukujeme, zjemním máslem a přelijeme jím klobásu.
Doporučuji bohatě zastrouhat kachními játry foie gras.
Podáváme se šťouchaným bramborem s řapíkatým celerem a
Hodnotit recept: