Zapečené jahody s bílou čokoládou
Vyzkoušejte nenáročný dezert ze zmražených jahod, který máte jedna dva hotový!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mražené jahody DIONE rozdělte do 4 zapékacích misek nebo do jedné větší.
Posypte je nastrouhanou kůrou z 1 dobře omytého citronu.
Bílou čokoládu si nalámejte do misky.
Smetanu ke šlehání zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi 3 minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí.
Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.
Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi 5 minut rozhřívejte.
Čokoládovou smetanou přelijte ovoce a takto připravený dezert posypte trochou moučkového cukru a vložte jej pod gril.
Zapékejte 2 – 3 minuty, dokud povrch nezezlátne.
Dezert můžete ozdobit snítkou čerstvé máty a okamžitě podávejte.
Hodnotit recept: