Salát s pečenou dýní, baby špenátem a kozím sýrem
Dýni můžete v kuchyni využít na sto způsobů, vyzkoušejte tento dietní salát se špenátem a kozím sýrem!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180ºC.
V míse smíchejte oloupanou dýni nakrájenou na 2 cm kostičky s hnědým cukrem a dvěma lžícemi olivového oleje.
Osolte, opepřete a rozložte na plech a 15 minut pečte do měkka. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Servírujte v míse s vypranými a osušenými lístky špenátu, rozdrobeným kozím sýrem a zbytkem oleje.
Nakonec posypte nasekanými praženými piniovými oříšky. Podle chuti můžete zastříknout citronovou šťávou.
Hodnotit recept: