Nádivka se špenátem a petrželkou
Na nádivce si nemusíte pochutnávate jen o Velikonocích!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazekpetrželka kadeřavá
1 špetkakvět muškátový
150 gsýr ementál
200 gšunka
200 gšpenát čerstvý
3 kshouska (starší)
300 mlmléko
4 ksvejce
8 ksvejce křepelčí
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Špenát spařte vroucí vodou a poté ihned studenou, aby zůstal zelený. Nasekejte ho společně s petrželkou.
2.
V míse nechte rozmočit housky s mlékem, přidejte špenát s petrželkou, na kousky nakrájenou šunku, strouhaný sýr, vařená křepelčí vejce a rozmixovaná vejce. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem.
3.
Vypracujte směs, kterou přendejte do zapékací mísy nebo malých zapékacích formiček a upečte v troubě předehřáté na 160 °C.
Hodnotit recept: