Brambory v bylinkách
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgbrambory nové
1 polévková lžíceocet vinný bílý
1 lžičkacitrón
1 kssůl
1 kspepř černý mletý
2 polévková lžíceolej
2 polévková lžícebylinky čerstvé
200 g
4 stroužekčesnek
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory omyjte a 10 minut povařte v osolené vodě. Pak je sceďte a větší kusy rozpulte.
2.
Bylinky nasekejte nahrubo. Vytvořte směs z oleje, citronové šťávy, vinného octa, soli a pepře. Povařené brambory posypejte bylinkami (petrželka, pažitka, majoránka, bazalka, rozmarýn, tymián) a promíchejte s ochuceným olejem.
3.
Přemístěte je do zapékací mísy a proložte plátky česneku a šunkou. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.
4.
Podávejte jako přílohu nebo samostatně s čerstvou zeleninou.
Hodnotit recept: