Základní těsto na pizzu s tomatovou omáčkou
Pokud zatoužíte po italské kuchyni, neváhejte si udělat vynikající pizzu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
těsto
Postup přípravy
Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné.
Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, špičkou nože na horní stranu vyryjte kříž, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Pak těsto rukou opět důkladně propracujte a rozložte na plech potřený olejem. Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud těsto pod utěrkou necháte kynout dalších 30 minut.
Omáčka - V míse promíchejte rajčata, olivový olej, bazalku, oregano, česnek a sůl. Vše dobře promíchejte.
Těsto rozložte na plech. Omáčku rozetřete na těsto, to dejte do trouby a pečte při teplotě 240 °C. Kůrka těsta se musí zabarvit dozlatova.
Hodnotit recept: