Medový velikonoční beránek
Pokud dáváte jako sladidlu přednost medu před cukrem, určitě si zamilujete beránka slazeného právě medem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstořechy vlašské
1 špetkakůra citrónová
1 polévková lžícemouka hrubá
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 lžičkaskořice mletá
1 polévková lžícerum
100 gcukr krupice
100 gmed včelí
113 gmouka hladká pšeničná
120 gmouka polohrubá
13 gmáslo
2 polévková lžícevoda
3 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.
Žloutky utřeme s cukrem a medem. Přilijeme vodu, přidáme citronovou kůru, koření a rum.
2.
Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do žloutkové směsi spolu s moukou a práškem do pečiva.
3.
Nakonec vmícháme nasekané oříšky.
4.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
5.
Beránka pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 50 minut.
6.
Autor, inspirace a video: Milujivareni.cz
Hodnotit recept: