Zelňačka se sušenými švestkami
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkakoření paprika sladká
1 hrsthouby sušené
1 kelímeksmetana zakysaná
150 gbůček uzený
2 ksklobása uzená
50 gšvestky sušené
500 gzelí kysané
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.
Zelí dejte do hrnce, zalijte 800 ml vody a přiveďte k varu.
2.
Houby přelijte horkou vodou a nechte stát 10 minut. Pak je přidejte spolu se švestkami ke kapustě a vařte téměř doměkka.
3.
V jiném hrnci uvařte doměkka bůček (přibližně 40 minut).
4.
Přidejte k němu na 10 minut klobásu a hrnec odstavte.
5.
Maso nakrájejte na kousky a spolu s vývarem z masa přidejte ke kapustě. Vařte dalších 10 minut.
6.
Mezitím smíchejte zakysanou smetanu s moukou, paprikou a nalijte do polévky.
7.
Nechte projít varem, podle potřeby osolte a podávejte s křupavým pečivem.
Hodnotit recept: