Bramborová pizza
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gšunka
120 gslanina
2 ksvejce
2 kscibule červená
20 mlmléko
200 gsýr eidam
500 gbrambory
podle chuti
oregáno
olej
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 35
1.
Brambory nakrájejte na kolečka. Rozložte je do velké kulaté formy nebo na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete.
2.
Brambory pečte asi 20 minut při teplotě 200 °C.
3.
Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na kousky, sýr nastrouhejte najemno.
4.
Smíchejte vejce s mlékem, směs osolte a opepřete.
5.
Na horké předpečené brambory dejte šunku a cibuli.
6.
Pak vše posypte nastrouhaným sýrem a zalijte vaječnou směsí.
7.
Nakonec posypejte čerstvým rozmarýnem nebo sušeným oreganem.
8.
Bramborovou pizzu pečte ještě asi 15 minut.
Hodnotit recept: