Salát s tuňákem
Chutný tuňákový salát s černými olivami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
podle chuti
Postup přípravy
Brambory dobře omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Poté je sceďte, ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte (nemusíte) a nakrájejte na čtvrtky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte nakrájené brambory s cibulí, přisypejte opláchnuté černé olivy a pokrájeného tuňáka. Osolte a opepřete.
Připravte si zálivku z citronové šťávy, olivového oleje a vinného octa, dochuťte solí a pepřem.
Salát v míse přelejte zálivkou a dobře promíchejte. Dejte vychladit.
Na míse nebo talířích ozdobte zelenými lístky bazalky nebo jiných bylinek.
Hodnotit recept: