Zapékaná ryba v karotce | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zapékaná ryba v karotce

35 min. | hlavní chod | 2 744 kJ/porce | 4 porce

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
2 kgmrkev
6 ksfilety rybí
500 mlvývar rybí
130 gmáslo
4 polévková lžícesmetana 31%
3 ksvejce na tvrdo
30 gsýr ementál

podle potřeby

petrželka nasekaná
kopr čerstvý
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Mrkev omyjte, očistěte a nakrájejte na delší úzké nudličky.

2.

V hrnci smíchejte se solí a pepřem, podlijte trochou vody a přidejte 80 g másla pokrájeného na malé kousky.

3.

Promíchejte a vařte, dokud se voda neodpaří.

4.

Uvařená vejce oloupejte a nasekejte na větší kousky.

5.

Smíchejte s 50 g změklého másla a odložte do chladničky.

6.

Rybí filety naskládejte do hrnce, zalijte rybím vývarem, přidejte kopr a vařte 8 až 10 minut na mírném plameni.

7.

Rybu sceďte a nechte okapat.

8.

Do zapékací mísy rozložte mrkev, osolte, opepřete, přidejte smetanu a promíchejte.

9.

Na mrkev položte svinuté filety, na každý navrstvěte máslo vymíchané s vejci a posypejte strouhaným ementálem.

10.

Rybu zapékejte po dobu asi 10-12 minut při teplotě 200 °C.

11.

Servírujte ji teplou, ozdobenou petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz