Sekaná Falafel
Kuličky z umleté cizrny, česneku, petrželové natě, cibule a starší žemle. Pečeme dozlatova a podáváme v arabském chlebu, přelité zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cizrnu zalijte vodou a nechte přes noc stát.
Potom ji sceďte, ještě propláchněte vodou a umelte v masovém strojku.
Stejně tak umelte i česnek, petrželovou nať, cibuli a starší žemli.
Umletou směs ochuťte citronovou šťávou (z 1 citronu) a kořením a smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
Připravenou směs rukama dobře vypracujte a vytvarujte z ní stejně velké kuličky.
Můžete je upéct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem nebo je usmažte na oleji.
Podávejte je v arabském chlebu se zakysanou smetanou nebo majonézou.
Hodnotit recept: