Pečené brambory s medvědím česnekem a sýrem feta
Skvělá dietní večeře za pár kaček s provokativní chutí mědvědího česneku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vybereme 6 velkých brambor. Pokud máte menší, použijte jich více.
Vypereme a očistíme kartáčkem¨a podélně rozpůlíme.
Do pekáčku vyloženého pečícím papírem naskládáme jednotlivé půlky brambor řezem nahoru. Osolíme a opeříme. Zastříkneme olivovým olejem a pečeme na 200°C cca 30 minut do měkka.
Mezitím opláchneme medvědí česnek a nasekáme na asi 2 cm dlouhé kousky.
V pánvi rozpustíme trochu olivového oleje a česnek na něm orestujeme.
Brambory vyndáme z trouby a rozložíme na talíře a ještě bhorké posypeme sýrem feta a ozdobíme orestovaným česnekem. Skvěle chutnají se sklenicí mléka.
Hodnotit recept: