Telecí s cibulkami
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksmrkev
120 mlvíno červené
2 kslist bobkový
250 mlocet vinný
3 polévková lžícemáslo
4 ksrajčata loupaná
4 stroužekčesnek
400 gšalotka
800 gmaso telecí
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
skořice mletá
podle potřeby
olej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 90
1.
Maso nakrájejte na pláty a osmahněte je na másle.
2.
Podlejte vínem, osolte, opepřete, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, rajčata, prolisovaný česnek, bobkový list a skořici.
3.
Oloupané cibulky osmahněte v celku na oleji.
4.
Přidejte je k masu a přidejte ještě ocet.
5.
Přiklopte a dejte na hodinku a půl do trouby a pečte, dokud není maso zcela měkké.
Hodnotit recept: