Jarní salát
Salát, který si můžete udělat i o Velikonocích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Vejce uvařte natvrdo a vychladlé nasekejte nahrubo. Pórek a cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Listy čekanky očistěte a natrhejte na kousky.
Majonézu smíchejte s jogurtem, solí a pepřem, podle chuti přidejte citronovou šťávu.
V míse promíchejte nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Zakapejte olivovým olejem, osolte a okořeňte černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojte zálivkou z majonézy a jogurtu.
Promíchejte a nechte 30 minut odležet. Salát podávejte s pečivem nebo samostatně.
Hodnotit recept: