Lehký vitaminový salát
Dietní příloha nebo lehká večeře, která povzbudí váš metabolismus.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 grukola
100 gpolníček
2 svazečekředkvička
4 ksrajčata
1 ksřeřicha čerstvá
zálivka
1 polévková lžíceocet vinný
3 polévková lžíceolej olivový extra panenský
1 polévková lžícehořčice dijónská
podle potřeby
výhonky sójové
olej na smažení
sůl
pepř černý mletý
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 0
1.
Rukolu a listy polníčku omyjte ve studené vodě a osušte. Rajčata a ředkvičky omyjte a nakrájejte na plátky.
2.
Plátky pečiva nakrájejte na kostičky a v rozehřátém oleji usmažte dozlatova.
3.
Zeleninu zlehka promíchejte a rozdělte na talíře. Každou porci posypejte (řeřichou), výhonky, krutony a pokapejte zálivkou, kterou připravíte smícháním vinného octa s olivovým olejem a dijonskou hořčicí a ochutíte solí, cukrem a pepřem.
Hodnotit recept: