Krémová polévka s medvědím česnekem
Krémová smetanová polévka s česnekem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, na horkém oleji opečte dozlatova a osušte na papírové utěrce.
Medvědí česnek omyjte a ještě mokrý vložte do vroucí osolené vody, chvíli povařte, slijte a zprudka ochlaďte studenou vodou.
Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a na rozehřátém másle nechte zesklovatět, přidejte medvědí česnek, krátce poduste, podlijte vývarem a nechte vařit. Hrnec odstavte a ponorným mixérem vše důkladně rozmixujte.
Žloutky rozkvedlejte ve smetaně a za stálého míchání vlijte do polévky, ochuťte solí a pepřem.
Polévku rozdělte na porce a podávejte s opečenými česnekovými lupínky.
Hodnotit recept: