Dip s medvědím česnekem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkacukr krystal
100 gčesnek medvědí
3 ksžloutek
4 polévková lžíceolej
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
1.
Medvědí česnek omyjte, osušte a rozmixujte.
2.
Žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) vymíchejte do pěny a za stálého míchání do nich po kapkách zapracujte olej. Nakonec přidejte česnek, ochuťte solí, pepřem a cukrem.
3.
Majonézový dip mažte na opečené plátky tmavého pečiva nebo podávejte jako přílohu k bramborám. Ty nejprve krátce povařte v osolené vodě, slijte a osušte v utěrce. V rozehřátém oleji je pak usmažte dozlatova, nechte je okapat na papírové utěrce a trochu osolte.
Hodnotit recept: