Nejčokoládovější hoblinkový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Nejčokoládovější hoblinkový dort

120 min. | dezert | 13 997 kJ | 1 kus

Fotografie

Můžete se utlouct po čokoládě? Tak to jste právě narazili na recept jako pro vás stvořený!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1 šálekprášek kakaový
1 lžičkasůl
1 hrnekcukr hnědý
1 a 1/3 šálekpodmáslí
1 a 1/4 šálekcukr krystal
1/8 lžičkasoda jedlá
2 lžičkaextrakt vanilkový
2 šálekmouka hladká
250 gsýr smetanový
4 ksvejce
4 polévková lžícemáslo

krém

1 šálekprášek kakaový
1/4 lžičkasůl hrubá
2 šálekmáslo
2 lžičkaextrakt vanilkový
3 šálekcukr moučka
3 až 4 polévková lžícemléko

na ozdobu

1 polévková lžícemáslo
100 gčokoláda hořká

poleva

100 gčokoláda hořká
120 mlsmetana ke šlehání

sirup

1 lžičkaextrakt vanilkový
1 polévková lžícemáslo
1/2 šálekprášek kakaový
1/2 polévková lžícekáva instantní
1/2 až 3/4 šálekvoda
1/4 lžičkasůl
3/4 šálekcukr krystal

Postup přípravy

Čas přípravy: 120
1.

Předehřejte troubu na 180 °C. Formy vymažte a dno vyložte pečicím papírem.

2.

Do misky dejte smetanový sýr, máslo a cukr a mixujte na střední rychlosti po dobu 3 až 4 minut. Postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt.

3.

V další misce smíchejte mouku, neslazený kakaový prášek, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.

4.

Mixér nastavte na nízké otáčky a pomalu přidávejte mokrou směs do suché střídavě s podmáslím (mlékem).

5.

Rozdělte těsto do dortových forem. Pečte 22 až 25 minut. Ve formě korpus nechte vychladnout.

6.

Pro přípravu krému si na mixér připevněte šlehací nástavec. Máslo šlehejte po dobu 1 minuty, až bude hladké a nadýchané.

7.

V další misce smíchejte práškový cukr, kakaový prášek a sůl.

8.

Nastavte mixér na nízké otáčky a do másla po lžičkách přidávejte suchou směs. Přilijte vanilkový extrakt a mléko, zvyšte rychlost na střední otáčky a šlehejte asi 4 až 5 minut, dokud krém nebude lehký a nadýchaný.

9.

Čokoládový sirup si připravíte tak, že v kastrolu přivedete vodu a cukr k varu.

10.

Snižte teplotu, přidejte kakaový prášek, rozpustnou kávu a sůl. Důkladně rozmíchejte.

11.

Vařte pozvolna až do zhoustnutí. Pak odstavte a vmíchejte máslo a vanilkový extrakt. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

12.

Vychladlé korpusy vyndejte z formy a sloupněte pečicí papír. Položte první na servírovací talíř. Pomocí vidličky ho důkladně propíchejte a potřete dvěma lžícemi čokoládového sirupu. Nechte ho vsáknout, než korpus potřete krémem. Opakujte s dalšími vrstvami. Zbylým krémem pak potřete celý dort ze všech stran. Dejte ho ztuhnout do lednice.

13.

Na přípravu polevy si do malého rendlíku nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte ji pozvolna téměř k varu.

14.

Sejměte z ohně, přidejte nakrájenou čokoládu dle vašeho výběru a nechte stát po dobu tří minut, pak dobře promíchejte, dokud poleva nebude hladká a lesklá.

15.

Ještě vlažnou náplní přelijte dort a nechte ji stékat po stranách. Nechte dort stát při pokojové teplotě asi 30 minut, dokud poleva neztuhne, a pak ho vložte do chladničky.

16.

Čokoládové hoblinky si připravte den předem. Uchovávejte je v chladničce. Na dort je pak dávejte pinzetou, v ruce by se vám rozpouštěly.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 065,2kJ 13 996,8kJ
Bílkoviny 3,2g 42,2g
Tuky 14,6g 191,3g
Sacharidy 28,7g 377,5g
Cholesterol 108,2mg 1 421,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz