Jednohubky s tvarohovou pěnou
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
400 gtěsto listové
krém
1 svazekředkvička
1 kscibule kuchyňská
500 gtvaroh měkký polotučný
6 polévková lžícesmetana zakysaná
na ozdobu
1 hrstrukola
na vál
1 hrstmouka hladká
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 10
1.
Listové těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 7 mm a vykrájejte z něj tvořítkem čtverečky.
2.
Přeneste je na plech vyložený papírem na pečení, na povrchu potřete rozšlehaným vejcem a pečte v dobře vyhřáté troubě dozlatova.
3.
Připravte si tvarohovou pěnu. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekané ředkvičky a cibuli, podle chuti sůl a pepř.
4.
Upečené a vychladlé čtverečky ozdobte dobře vychlazenou pěnou a podávejte.
Hodnotit recept: