Kuřecí prsa plněná sušenými brusinkami a bazalkovým pestem s omáčkou z granátových jablíček
Hledáte nějaký nový, netradiční recept? Tímto pokrmem návštěvu určitě překvapíte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Sušené brusinky spařte horkou vodou a nechte v ní měknout cca 10 minut.
Rozpalte troubu na 200°C.
Kuřecí prsa rozklepejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Budete-li je klepat přes igelitovou folii, zamezíte rozrušení a potrhání masa.
Osolte a opepřete z obou stran. Polovinu plátku potřete cca centimetrovou vrstvou pesta, posypejte změklými brusinkami a zaviňte jako roládu směrem od náplní pomazané strany dovnitř.
Obě rolády vložte do pekáčku s pokličkou a zastříkněte olivovým olejem a pečte cca 20 minut zakryté. Kontrolujte, zda se maso nepřipéká a mírně podlévejte horkou vodou.
Ve chvíli, kdy vidlička do masa hladce zajede odkryjte a pečte cca 10 minut do zlatova.
Během pečení si připravte omáčku. Granátové jablko oloupejte a vyberte do mističky zrnka.
Na čajové lžičce olivového oleje osmahněte šalotku do sklovata.
Přidejte zrnka granátového jablka (tak 2 polévkové lžíce si schovejte na ozdobení). Lehce prohoďte na pánvičce a přidejte portské víno.
Na mírném plameni redukujte cca 10 minut, až omáčka zhoustne. Odstavte z ohně a přidejte máslo, které omáčku skvěle zjemní.
Upečené rolády rozkrojte na čtvrtiny a po dvou naaranžujte na talíř. Ozdobte omáčkou a zrnky granátového jablka.
Servírujte s vařeným či ve slupce pečeným bramborem.
Hodnotit recept: