Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru
Salát z na oleji osmaženého řapíkatého celeru, badyánu a pomeranče. Vychlazený salát podáváme s olivami a sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pomeranče oloupejte, rozdělte na dílky a odstraňte blány z jednotlivých dílků.
Řapíky celeru omyjte, osušte, odstraňte tuhá vlákna z vnější strany a řapíky nakrájejte na šikmé kousky.
Na pánvi rozehřejte olej.
Lehce v něm osmažte badyán, pomerančové dílky a kousky celeru.
Přesuňte je do mísy na salát a přidejte olivy, sýr (feta nebo balkán) rozdrobený na kousky, pepř.
Vše promíchejte. Podávejte vychlazené.
Náš tip: Balkánský sýr dejte přes noc „odsolit“ do misky se studenou vodou.
Hodnotit recept: