Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru

30 min. | salát | 1 053 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru

Salát z na oleji osmaženého řapíkatého celeru, badyánu a pomeranče. Vychlazený salát podáváme s olivami a sýrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý drcený
1 špetkasůl
100 gsýr feta
2 lžíceolivy zelené
2 kspomeranč
2 lžíceolej olivový
4 ksbadyán hvězdička
4 ksrajčata v bylinkovém oleji sušená
4 ksceler řapíkatý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
1.

Pomeranče oloupejte, rozdělte na dílky a odstraňte blány z jednotlivých dílků.

2.

Řapíky celeru omyjte, osušte, odstraňte tuhá vlákna z vnější strany a řapíky nakrájejte na šikmé kousky.

3.

Na pánvi rozehřejte olej.

4.

Lehce v něm osmažte badyán, pomerančové dílky a kousky celeru.

5.

Přesuňte je do mísy na salát a přidejte olivy, sýr (feta nebo balkán) rozdrobený na kousky, pepř.

6.

Vše promíchejte. Podávejte vychlazené.

7.

Náš tip: Balkánský sýr dejte přes noc „odsolit“ do misky se studenou vodou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 217,8kJ 1 053kJ
Bílkoviny 1,6g 7,7g
Tuky 3,1g 14,9g
Sacharidy 3,4g 16,4g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz